Waarom is er zo een groot verschil in de jacuzzi prijzen?

U heeft het misschien al gemerkt, er zijn grote verschillen in de prijs van een jacuzzi.
Een heel belangrijke factor is de manier van isoleren en de kwaliteit ervan, de dikte en dichtheid van de gebruikte isolatie. 

De beste isolatie techniek.

De beste isolatie techniek is de ' TRIO ISOLATIE ', zijnde hoge density grijs/zwarte Foam tegen de jacuzzi kuip, styrofoam panelen met dikke reflectie aluminium tegen de ombouw en een dikke alu/pp/alu folie tegen de verhoogde ABS bodem.
Deze isolatie techniek is duurder dan eender welke isolatie techniek dan ook. Het grote voordeel is dat alle technieken makkelijk bereikbaar blijven, maar ook dat de warmte van de pompen wordt gerecupereerd om het water bij te warmen en warm te houden alsook kan de koude niet binnendringen. Door de kuip met HDHI foam te isoleren, zal het spawater praktisch niet afkoelen en gaat het bijwarmen of opwarmen van het water veel sneller, wat weer enorm energie besparend is. Vandaar zijn beide isolatie's tesamen de beste techniek.
De constructie van de spa en de pompen bepalen ook de prijs. Zo is een verstevigde verhoogde ABS bodem duurder en veel beter dan een vlakke plaat en zijn composiet ombouw panelen uit 1 stuk makkelijker wegneembaar.

De gebruikte technieken is ook een belangrijke factor.

De gebruikte technieken is ook een belangrijke factor. Een sturing met uitgebreide mogelijkheden en met een kleuren aanraakscherm zal duurder en gebruiksvriendelijker zijn dan een kleine druktoetsbediening. Ook de merknaam speelt een rol, zo is Gecko steeds duurder dan Balboa, Balboa duurder dan Oost-Europese of Chinese sturingen.
Pompen van LX zijn beduidend goedkoper dan Balboa , Gecko of Waterway. Er bestaan High Flow circulatiepompen die slechts 70 watt verbruiken, maar er zijn er ook die tot 400watt verbruiken...... Er zijn er die geluidsarmer, een hogere flow hebben en toch zuiniger in verbruik zijn.
Ook het aantal massagejets, de juiste plaatsbepaling dankzij de research en development bepalen mee de prijs.

Besparen op de totale productiekost.

Een van de grootste factoren is waar de fabriek is gelegen. Er zijn Amerikaanse en Europese jacuzzi merken of parts fabrikanten die productie eenheden hebben in verschillende landen of een joint venture hebben. Door dit toe te passen, kan men besparen op de totale productiekost / eenheid en zo de prijzen veel competitiever maken. Meestal neemt de dealer ook nog eens minder winst, koopt hij RECHTSTREEKS in bij de fabrikant , geeft de wellness adviseur weinig geld uit aan reclame en investeert hij het in zijn produkt en website, niet in folders of publiciteit. Zo krijgt men een zeer competitieve Amerikaanse Spa. De klant koopt kwaliteit aan een lagere prijs en niet een spa die duur is door al die reclame uitgaven.
Door de joint venture worden fabrikanten beter ,competitiever en komt er meer investeringscapaciteit vrij, worden ze nog competitiever,....
De filters bepalen ook een prijs, vooral NA de aankoop! De meeste filters van goede kwaliteit kosten tussen de Ä30 en Ä70. Een duurdere filter is praktisch niet denkbaar en doet eerder denken aan vlug geld verdienen. Natuurlijk is een speciale kunststofpapier filter beter dan een papieren filter en een spa met veel jets heeft beter 2 of 3 filters dan slechts 1 filter. Meer filters in een spa plaatsen is overbodig en biedt enkel de verdeler ervan een groot voordeel. U heeft alleen maar nadelen, want 4 of 5 filters reinigen en jaarlijks opnieuw aanschaffen in plaats van slechts 2.

Wanneer u een goede hydromassage ervaring wenst.

De grootte van de jacuzzi met het aantal jets en type pompen speelt ook een rol. Een kleine buiten whirlpool is natuurlijk goedkoper dan een jacuzzi voor 6 personen. Uitzonderingen bestaan! Een kleine jacuzzi met zeer veel jets en pompen kan duurder zijn dan een grote jacuzzi met minder jets en eenvoudige technieken.
Wanneer u een goede hydromassage ervaring wenst, telt niet enkel de prijs van de jacuzzi of de merknaam ervan en het aantal massagejets, maar ook de positie van de jets, het type en het aantal pompen en het vermogen ervan.
Het is logisch dat u voor een degelijk bad met 50 watermassage jets meer moet neertellen dan een jacuzzi met slechts 26 jets. Wanneer u eigenlijk alleen maar wilt genieten in een warm bad met bubbels, dan kiest u voor luchtjets.

Massagebad van topkwaliteit.

U zoekt een massagebad van topkwaliteit aan een zo eerlijk mogelijke prijs? U wilt jarenlang zorgeloos genieten , zekerheid hebben en genieten van een goede massage?
Neem regelmatig een kijkje op onze website, we bieden exclusieve jacuzzi's aan van Topkwaliteit die U een zeer goede massage garanderen, met duurzame pompen, de allernieuwste betrouwbare technieken, die trio isolatie en de beste Gecko of Balboa bediening. Regelmatig vindt u op onze HOME pagina aanbiedingen die niemand wil laten schieten.

Showroom Service Center | Grote baan 570/1 | 3530 Houthalen-Helchteren | spas@ideale-spas.be
+32 475 76 68 49 | Bezoek of afhaling steeds op afspraak