U wilt een jacuzzi kopen ?
Waar moet u zeker op letten alvorens u een jacuzzi aanschaft? 

Een droom van veel mensen is zich een jacuzzi aanschaffen. De aankoop van een degelijke jacuzzi is immers een financiele investering in uw gezondheid en telkens een aangename beleving. Soms is een goedkope jacuzzi kopen op termijn een dure aanschaf en levert hij veel stress en woede op.
Het is belangrijk om een betrouwbaar merk te kiezen bij een ervaren jacuzzi specialist, dat het duidelijk is hoe de spa is vervaardigd, uit welke materialen, de levensduur ervan, het land van herkomst, welke garanties en uitsluitingen van garantie, isolatie,......hoe onderhouden,......
Heeft de Jacuzzi goede zit- en ligplaatsen.....

Samengevat, een degelijke IDEALe spa vinden wat beantwoordt aan uw wensen en budget.
Graag helpen wij u hierbij om teleurstellingen achteraf te voorkomen.

De betere jacuzzi : Isolatie, constructie, techniek en verbruik.

Isolatie

 Een jacuzzi wordt meestal het hele jaar gebruikt en dan is het best dat je het water van je jacuzzi constant warm houdt, zodat u er op ieder moment van kan genieten. Om op het stroomverbruik te besparen, is een goede isolatie zeer belangrijk. Ook eventuele programmatie van filtratie of opwarmtijden. Veel fabrikanten leggen zich toe op hun eigen land/regio en dus isoleren ze op een manier wat voor hun land het meest geschikt is. Bijvoorbeeld in de Aziatische landen, jacuzzi's die gebruikt worden in warme landen, met hoge klimaat temperaturen, daar is goede isolatie veel minder van belang dan in onze Noord Europese landen. In Luxemburg, België en Nederland is het belangrijk om een goed geisoleerde jacuzzi te hebben tijdens de winterse koude, anders betaalt men zich blauw aan electriciteit.

Veel Chineze jacuzzi’s hebben niet eens isolatie, omdat het daar niet nodig is.
Het is dus voornaam dat als u een spa gaat aanschaffen, u ook naar de isolatiedikte en soort kijkt.
Meestal is een goede isolatie van een schuim van hoge densiteit met een dikte van >=25mm dat de gehele kuip inpakt, dus ook de onderkant van de kuip. Heeft de kuip geen schuim of lijkt de schuim isolatie op een gele harde lijm en is er amper een dikte te zien, dan is het slecht geïsoleerd en vergroot je de kans op condensatie vocht.

Een Full Foam isolatie (helemaal vol geschuimd) is ook een goede energiebesparende isolatie. Bijkomend voordeel is dan dat de leidingen goed vast zitten in die isolatie en nooit zullen trillen.
Dan is er nog de NOORDSE - NORDIC isolatie. Dan is de kuip rondom geïsoleerd met een gele Foam schuim isolatie. Tegen de binnenzijde van de ombouw wordt nog de Alu/pp isolatie van 3mm dikte aangebracht, die de warmte en koude lichtjes reflecteert. Dat is de isolatietechniek (ArctiPack isolatie of NORDIC INSULATION ) die men toepast voor jacuzzi's voor de Noordse landen, daar waar de temperaturen tussen winter en zomer fel schommelen. (o.a. Finland, Noorwegen, Denemarken,... )
Nog beter is onze exclusieve IDEALe TRIO isolatietechniek met ' warmte kamer ' zoals bij onze IDEALe SPAS. De hele jacuzzi kuip is ingepakt met het minimum 25mm a 50mm dik gespoten grijze PermaHeat HDHI Foam schuimisolatie. Deze PermaHeat HDHI Foam isolatie zorgt ervoor dat het jacuzziwater veel langer op temperatuur blijft en sneller opwarmt. Het heeft een hogere densiteit en betere isolatiewaarde dan de gele schuimisolatie. Onze IDEALe Spas hebben tegen de binnenzijde van de ombouw de IDEALe PermaHeat Recovery Nordic Insulation. Dan zijn de isolerende ombouw panelen extra voorzien van XPS Styrofoam isolatieplaten die 35mm a 40mm dik zijn met een dikke aluminium reflectie cachering. Deze PermaHeat Recovery isolatie straalt de warmte terug, zorgt ervoor dat warmte binnen blijft en de koude buiten. De F.R.I.G. Long Life Base goed isolerende bodem heeft nog extra een alu/pps/alu isolatie, die de warmte weerkaatst.
Al deze isolatie technieken te samen creëren een warmte kamer, zodat de warmte die afgegeven wordt door de pompen en de restwarmte van de verwarming binnenskamers blijft en niet verloren gaat. Het vermijdt afkoeling en zo kan de restwarmte opgenomen worden door de jacuzzi leidingen. Dit is ons exclusieve IDEALe TRIO isolatie techniek met warmte kamer recuperatie.
Door onze IDEALe Spa jacuzzi constructie met het exclusieve IDEALe TRIO isolatie systeem blijft alle Techniek makkelijk bereikbaar en is uw spa uitgerust met de best uitgekiende beschikbare isolatietechnieken op dit ogenblik.

Cover

Een afdekkap sluit de bovenzijde van de jacuzzi af en voorkomt dat het water afkoelt of het water verdampt. Een jacuzzi cover is best in het midden een 9 a 12-tal cm dik en loopt af vanuit het midden naar de 2 zijden toe, zodat regenwater er makkelijk afvloeit.
Een coverlifter helpt u de cover gemakkelijk van de spa halen en zorgt ervoor dat uw cover beschermd blijft tijdens het spagebruik en die niet de grond raakt of over de grond schuurt. In de Benelux is geen EXTRA DIKKE Nordic cover (+- 15cm dik ) nodig, vermits het verschil in isolatiewaarde tussen 12cm en 15cm bij ons verwaarloosbaar is. Een standaard Nordic cover is voldoende.

isolatie tekening


Constructie

Een jacuzzi heeft een ABS bodem of FRP bodem nodig om vocht, regenwater en ongedierte buiten te houden. Die bodem isoleert de spa van de ondergrond en is een belangrijke bescherming.
Het is nog beter als deze bodem opkanten heeft die achter de ombouw omhoog lopen, zodat er geen water tussendoor kan lopen. Want regenwater wat de technische ruimte van de spa binnendringt, zal bepaalde onderdelen vroegtijdig doen verslijten.
Ook een goede basis constructie is belangrijk.
Stalen constructie zal al snel gaan roesten en minder leuke vlekken op je ondergrond achterlaten. Een spa gemaakt van geperst behandeld hard hout wat beschermd is, is ook goed. Een roestvrij stalen constructie is super als men dit combineert met rubberen geluidsdempende schokdempers voor de pompen. Belangrijk bij iedere spa is ook dat alle techniek en leidingen trillingsvrij zijn gemonteerd.
De combinatie profielen/ombouw/onderbouw/isolatie/kuip/technieken is belangrijk om tot een energiezuinige spa te komen zonder storende of zingende geluiden.

Acryl kuip

Is de kuip gemaakt van acryl van een goede Acrylfabrikant, bijv. 1 van de grootsten zijn o.a. Lucite of Aristech acrylics. Hoe is die kuip verstevigd ? Want niet alleen is de dikte van de acryl toplaag en kuip belangrijk, maar ook de versteviging van die acryl..... De IDEALe SPAS jacuzzi fabricant maakt ook de Aristech acryl kuipen met isolatie voor de Noordse gebieden, voor Canada, dus de landen met grote temperatuursverschillen tussen zomer en winter, u mag gerust zijn, de kuip van IDEALe Spas is van de beste kwaliteit.
De acryl kuip moet een homogeen geheel vormen, zodat er geen kans is op blisters, haarscheurtjes, barsten, lekkage's of loskomen van de acryl lagen. Het is een belangrijk issue in het productieproces en wordt het best uitgevoerd door robotten of telkens dezelfde arbeiders. Een goede kuip is heel belangrijk, want als je kuip na enkele maanden of een paar jaar fouten vertoont, is je jacuzzi onherstelbaar en klaar voor het Recyclagepark. Help, even de garantie claimen en dan blijkt meestal die goedkopere jacuzzi verdeler verdwenen of failliet te zijn of wordt er vertelt dat u de ' garantie voorwaarden ' niet goed heeft nageleefd... ..en daar sta je dan....
De IDEALe SPAS jacuzzi fabricant maakt ook spas en Aristech acryl kuipen met isolatie voor de Noordse gebieden, dus u mag gerust zijn van de uitermate degelijke kwaliteit.  

Watercirculatie & filtratie

Welke pomp is verantwoordelijk voor de circulatie van het water tijdens het opwarmen, filteren, circuleren. Een 2-traps pomp met een opgenomen vermogen van 300/400/500 tot 1500 W of een aparte circulatiepomp met een veel lager verbruik. (soms slechts 70 Watt) Is het besturingssysteem van een gekende producent, zoals bijv. Balboa of Gecko en met veel mogelijkheden of eerder beperkt? Een aanraak kleurenscherm of druktoets scherm?
Bij sommige systemen kan je de circulatiecyclus programmeren en kiezen wanneer uw spa het water mag bijwarmen. Dus laten werken tijdens nachttarief of tijdens de dag als je PV panelen electriciteit opwekken of continue bij afkoelen.... Bij de de meesten heb je een standaard, economische of Standby instelling, kan je herinneringen weergeven zoals ' filters reinigen', ....Ook filtratie is belangrijk. Gaat het jacuzzi water tijdens het circuleren voor 100% door de filters? Wat is de prijs van een filter?

Verwarming

Welke verwarming is het beste?
Een verwarming van 1000W, 2000W of 3000W?
Een verwarming met een hoger vermogen is beter & energiezuiniger dan een verwarming van 1000 W.
Even uitleggen waarom: De 1000W heater gebruikt in theorie minder vermogen, maar deze dient het water overeenkomstig zékèr 3x langer te verwarmen dan bij een verwarming van 3000 W.
Dus dient de circulatiepomp of 2-traps jet pomp ook minimaal 3x langer te draaien om het spawater te verwarmen en verbruikt een Spa met een verwarming van 1000 W steeds meer energie, ook al maakt men gebruik van een aparte energie zuinige circulatie pomp.

Bijkomend voordeel is dat bij sterke verwarmingen het verse water veel sneller opwarmt en de watertemperatuur tijdens het gebruik van de jacuzzi niet afkoelt.

Warmtepomp

Bij zwembaden of zwemspas genoemd, kan u overwegen om de verwarming te combineren met een door de spafabrikant meegeleverde warmtepomp.

Een warmtepomp gebruikt 4 a 6x minder energie dan een traditionele verwarmer om dezelfde warmte op te wekken.
Bij sommige besturingssystemen kan je instellen welke verwarming je wenst te gebruiken: alleen de warmtepomp, alleen de heater of beiden tegelijk.

Zo kan je het water na het verversen supersnel opwarmen. De warmtepomp wordt meestal binnen de 2 a 6m van de spa geplaatst. 

Waterbehandelingssystemen

Is de spa uitgerust met een waterbehandelings ontsmettings systeem?
Er zijn verschillende systemen, zoals Ozone, U.V-C., Crystal A.O.P. , zouten, Nature 2, Inline systemen, .....
Een ProOzone systeem in combinatie met Nature2 inline systeem is ideaal, omdat de wekelijkse chloordosis NIET nodig is, enkel een chloorchock om het water de 1e keer te ontsmetten en de Nature2 cartouche te activeren.
Ook is het helemaal niet duur qua produkten. UV in combinatie met Ozone wordt ook toegepast, dan heeft u al 3 waterbehandelingen, nl. je Aquafinesse of Nature2, de ozone en de U.V.
De levensduur van een UV-lamp is gemiddeld slechts 12maanden.... Ieder waterbehandelingssysteem heeft zijn voor- en nadelen.
Een Ozonatiesysteem dient ook vervangen te worden. Afhankelijk van het type van Ozone is dit om de 12 , 24 of 36 maanden. Dat kan u zelf doen of door de jacuzzi verdeler.
Welk systeem u verkiest is een persoonlijke keuze na afweging van deze voor- en nadelen.
De meeste Amerikaanse jacuzzi’s zijn van de betere kwaliteit, goed geïsoleerd en hebben optioneel een apart circulatiesysteem, afsluitkranen,....
Een Amerikaanse jacuzzi verdient zich meestal in een 2-tal jaar terug door het veel lagere stroomverbruik. (testen wijzen uit van €1 tot €1,50 euro/dag, afhankelijk van de grootte, het gebruik en de plaats waar de jacuzzi zich bevindt).

Een goedkope Chinese spa kopen: herken de Chinese jacuzzi.

De gemiddelde levensduur van een jacuzzi van een betrouwbaar merk is vergelijkbaar met de levensduur van een kwalitatieve wagen, dus tussen de 12 - 25jaar. Pompen en massagejets zullen langzaam slijten afhankelijk van het gebruik, maar je ombouw afkasting, de acryl kuip, de besturing blijven zo goed als ' nieuw '. Mogelijks dient u een pomp of massage jet te vervangen door het intensieve gebruik, maar je spa blijft je verwennen, jaar na jaar. Amerikaanse & Canadese jacuzzi's blijven lang hun waarde behouden, doordat de acryl kuip enz. er nog zo goed als nieuw blijft. Zo kan je bij de aanschaf van een nieuwe spa, je oude nog aan een mooie prijs particulier doorverkopen. Hoe meer pompen een spa heeft, hoe minder slijtage van deze pompen. Jammer genoeg worden er spas op de markt aangeboden waarvan (niet alleen) de kuip snel zijn fouten toont en daardoor de gemiddelde levensduur heel kort is en dus ook de herverkoopwaade laag. Als hij al herverkoopbaar is....... Dat is het grote verschil nadat u een Amerikaanse jacuzzi kopen gaat in plaats van een slecht geproduceerde Chinese jacuzzi aanschaffen zou.

Een te goedkope jacuzzi kopen betekent dikwijls dat het een verborgen minder goede Chinese jacuzzi is of de verkoper al bekent is met mankementen. Zelfs Amerikaanse termen zoals: ' USA top quality spas ' of ' Miami beach trofee spa ' , of ' Finland Quality Spas ' ,.... Er zijn veel jacuzzi bedrijven die bedrieglijk etaleren met ' 100% BALBOA kwaliteit, 100% uit de USA' of dergelijke. Het is mogelijk dat u dan nog een Chinese spa kopen zal. Goedkope aankoop is vaak geldverslindend. Door de slechtere isolatie is er een veel hoger stroomverbruik, door minder kwalitatieve acryl en kuip versteviging snel haarscheurtjes of barsten, meestal een korte garantietermijn of onduidelijke garantie. Na aankoop volgt de spijt door de lekkages, blisters, snelle vervanging van pompen, sturingen of andere onderdelen, als ze nog leverbaar zijn...
Jacuzzi's gemaakt in de U.S.A. of Canada maken meestal gebruik van Gecko & Balboa sturingen, de betere pompen van Balboa of Waterway of Gecko of Laing en als er bespaart moet worden gebruikt men soms LX pompen voor hun goedkopere modellen. De verkoopsprijzen liggen meestal wat hoger, immers zijn niet alleen de productiekosten duurder, maar ook de gebruikte materialen kwalitatiever en duurder.

Gelukkig zijn er ook de betere Chinese spa's, maar hoe ontdek je die? Door een risico te nemen? Soms worden massagebaden verkocht door een onbetrouwbaar jong bedrijf wat snel met de noorderzon zal verdwijnen. Sommige Chinese fabrikanten proberen een zo laag mogelijke prijs aan te bieden om zo veel mogelijk te verkopen, waarbij dit bijna altijd ten koste gaat van de kwaliteit. In Amerika of Canada produceert men geen slechte spa's, wel is er een kwaliteitsverschil tussen de merken onderling. Bij de ene is isolatie of apart circulatie systeem een optie, of verschillende isolatie optie's bij de andere niet. Vele Amerikaanse of Canadese Spas worden geproduceerd door gebruik te maken van betrouwbare materialen. Bovendien zal een Canadese of Amerikaanse jacuzzi fabrikant de kwaliteit voorop stellen en niet de kwantiteit. Wij hebben jarenlange ervaring in de wellness branche, kennen de verschillen tussen de productiebedrijven, de gebruikte materialen, de betrouwbaarheid van de toeleveranciers. U wilt zich een betaalbare jacuzzi aanschaffen die u jarenlang het genot, plezier en ontspanning geeft die u verdient?

Kom dan zo als zo velen bij IDEALe SPAS uw ideale spa kopen !
IDEALe Spas is dan ook méér dan gewoon een spa , bubbelbad, massgebad of whirlpool.
IDEALe Spas behoort tot de meest exclusieve design spas, de meest vooruitstrevende, de best geïsoleerde en energiebesparende Spas.
IDEALe Spas zijn ontwikkeld voor Canada en de Noordse landen, weerstaan grote temperatuur verschillen en zijn uitermate goed geïsoleerd.

Mogelijke Opties bij spa's

Zoals u bij een automerk of model voor extra opties kan kiezen, is het bij een ander model of serie allemaal inbegrepen.
In de jacuzzi wereld zijn er ook optie's al dan niet inbegrepen zoals o.a.: een enkele LED lamp, uitgebreide LED lichttherapie met vele led lampen, watervallen, Trevi fonteinen, muziek systemen met al dan niet surround, Bluetooth en WiFi integratie, standaard geen isolatie, isolatie tegen de kuip, schuimisolatie of Nordic isolatie, een apart circulatiesysteem of niet, verschillende soorten van coverliftsystemen en trapjes, verscheidene waterbehandelingssystemen......

Dit kan u bij IDEALe SPAS allemaal ontdekken.
Wij proberen het u zo eenvoudig mogelijk te maken in uw keuze en hebben bijna alle optie's in een pakket geïntegreerd.
Zo heeft u achteraf geen onaangename verrassingen.

Onderhoud van uw jacuzzi

Heeft een IDEALe SPA veel onderhoud nodig? Eigenlijk niet. Als u rekening houdt met onderstaande, bent u amper 5 a 10 minuutjes bezig per week en heeft u jarenlang plezier van uw IDEALe SPA. Tijd maken voor onderhoud is nooit leuk, maar als het zo weinig tijd in beslag neemt, is dat natuurlijk een groot pluspunt. 

Onderhoudstips

*Voor het gebruik van je spa neem je best een zeepvrije douche. Als u met badpak of zwembroek de spa in gaat, mag deze op voorhand gewassen zijn ZONDER wasmiddel of zeep.

*Als u de spa niet gebruikt, wordt deze bedekt door de afdekkap /cover.

*Nadat de spa is geledigd, laat deze niet te lang staan zonder water. Zorg er voor dat uw spa het hele jaar door is gevuld met kraantjes water. Laat je spa niet meer dan een dag ongevuld en buiten gebruik staan. Denk aan de vorst!

*Het is het beste dat u uw jacuzzi het hele jaar gebruikt. In de winter relaxen in je IDEALe Spa is heel aangenaam en therapeutischer dan in de zomer. Vele klanten vertellen me dat ze dat eigenlijk niet van plan zijn. Als hun IDEALe Spa bij hun is geplaatst, gebruiken ze hem bijna dagelijks in de winter. Gewoonweg heerlijk en lekker blijven gebruiken
.
*Wij adviseren Aquafinesse of het Nature2 Inline systeem in combinatie met ProOzone waterbehandelingssysteem . Nature2 online systeem gebruikt u geen chloor meer. Het is heel gemakkelijk in gebruik en een zeer efficiënte manier om je jacuzzi hygiënisch te houden. Ook zijn er budgetvriendelijke onderhoudsproducten of toebehoren voor de filters, pompen, jacuzzi kuip of covers.

*Het is belangrijk om 2-wekelijks/wekelijks je filters uit te spoelen en minimum 1x per maand de filters te reinigen in filterreiniger (afhankelijk van het gebruik van je spa). De meeste filters gaan een 8 a 12-tal maanden mee. De circulatiefilter vervang je best na een 4, 5 of 6 maanden (afh van type/model/jacuzzi) door een nieuwe filter, omdat die het meest in gebruik is.

 *Hou het waterniveau op peil ! Het Jacuzzi water verdampt zelfs al bij lage temperaturen en het handhaven van een hoog waterpeil is noodzakelijk om de pompen correct te laten werken. We raden u aan om het water boven de massage jets ( behalve de nekjets of schouderjets ) en onder de kussens te houden.

waterbehandeling bij spas

Waterbehandelingssysteem

Het waterbehandelingssysteem ( Ozone, ProOzone, U.V. Crystal AOP) dient ook onderhouden te worden.
Best laat u de U.V. lamp jaarlijks vervangen door de spatechnicus.
Afhankelijk van de circulatietijden , het ozone merk of type dient de ozone om de 24 , 36 of 12 maanden te worden vervangen, wat een eenvoudige klus is.

verlichte spas

Water verversen

Uw spa is in de fabriek getest, daardoor is het mogelijk dat er een beetje restwater in een leiding is achter gebleven. Na de opstart van uw jacuzzi is het aan te bevelen na een aantal weken het water van uw spabad te verversen.

Het water verversen in je jacuzzi doe je als je Aquafinesse of nature2 / SpaFrog op is, meestal is dit om de 4 maanden. Is je water nog voortreffelijk, kan je eventueel je water houden en slechts een deel ervan verversen. Zo kan je het water tot 6 maanden gebruiken. Bij zwemspas laat je er af en toe wat vers water bij en dan hoef je het water van je zwemspa praktisch niet te vervangen.
Voor je het water eruit laat lopen, best eerst je spa even laten werken met het reinigingsproduct en chloorchock. Dat weekt mogelijke kalk of vuilresten los. Daarna laat je je water weglopen en spoel je de kuip uit. Eventueel mag u de Acryl kuip behandelen met een product. Daarna spoel je de waterslang goed door met vers water (bijv. planten water geven of ombouw of auto afspoelen) , zodat er geen restwater in je spa komt. Haal je filters eruit, steek de waterslang in de filterbehuizing en vul de spa met vers kraantjeswater tot de aanbevolen hoogte, juist boven de hoogste jets. (nekjets/schouderjets niet natuurlijk)

Aquafinesse of SpaFrog of Nature2 steeds gebruiken bij VERS kraanwater en propere filters.
Als je AquaFinesse gebruikt, voeg dan de juiste hoeveelheid Aquafinesse toe aan het jacuzzi water en plaats het chloorblokje in de meegeleverde mini chloordrijver en plaats deze nogmaals in een kleine chloordrijver. Je hoeft de PH en chloor waarden niet te meten. Doe niet meer Aquafinesse in het water dan aangegeven op de bus, want hoe meer hoe beter is NIET van toepassing. Wanneer u Aquafinesse niet correct heeft gebruikt, of wanneer het spabad voor de 1e maal is gevuld / in gebruik is genomen, is het mogelijk dat u na een tijdje schilfervorming krijgt. (Precies schilfers die in uw water drijven, wat NORMAAL is). Dit komt omdat Aquafinesse alles losweekt en de kalk bindt. Aquafinesse in combinatie met Ozone zorgt ervoor dat bacteriën niet de kans hebben om zich voort te kweken en het water zacht blijft. Bij schilfervorming kan u deze met een schepnetje of waterstofzuiger verwijderen. Na enkele weken verdwijnt de schilfervorming.

Bij SpaFrog of Nature2 : Het water testen en PH en/of alkaline toevoegen. Eerst de chloorwaarde juist zetten door chloor of bromine toe te voegen indien nodig. Dan de PH meten en JUIST zetten d.m.v. toevoeging PH middel. De PH waarde moet tussen de 7,2 en 7,8 zitten. Het chloor/bromine gehalte moet bij de opstart minimum 1ppm zijn om een goede werking & activatie te garanderen. Dan de NATURE2 / SPAFROG cartouche plaatsen volgens hun handleiding. Bij Nature2 hoef je achteraf GEEN CHLOOR of bromine meer te gebruiken, enkel de PH waarde juist te houden.

Hoe correct producten aan jacuzzi water toevoegen.
Als je PH product of opgeloste chloor chock aan het water wil toevoegen, eerst 1 of meerdere jet pompen activeren, dan het product toevoegen en de pomp ongeveer 10 minuten laten draaien voor een goed effect. Voeg maar een kleine hoeveelheid toe en meet een tijdje later opnieuw. Immers moet u het water de kans geven om het product te laten inwerken. Als je een chloor chock hebt gedaan, is het aan te bevelen de cover een 10 a 20-tal minuten open te laten. Dit om de oxidatiegassen te laten ontsnappen zodat er geen hoge concentratie gas tussen het water en de cover zal blijven. Dat oxidatiegas tast kussentjes en knoppen aan en is toxisch als je de spa snel na de chock zou gebruiken.

PH waarden regelmatig in het oog te houden is belangrijk, maar niet nodig met Aquafinesse.
PH waarden van 7,2 tot 7,6 zijn ideaal, PH 7 = neutraal. Indien de PH te hoog is, voegt u PH- toe, want anders bevat het water te veel mineralen en kunnen leidingen & pompen blokkeren. Soms is het water dan melkachtig. Indien de PH te laag is, voegt u PH+ toe, zodat de PH terug zal stijgen, want anders is het water te corrosief en kan het componenten van uw spa aantasten.

Ideale waarden voor het Spa water : ALKALINE 125-150 ; CALCIUM 150-200 (mag tot 300) ; PH 7.4 - 7.6 (chloor werkt nog goed bij 7.2 - 7.6) ; CHLOOR -> je hebt trichlore & bichloride (beiden hebben andere werking/ PH invloed) Als PH waardes te laag zijn, krijg je direct hoge chloor waarden. Als je te veel schuim hebt, kan je een anti-foam product of Clear Water product toevoegen. Als de waterhardheid niet goed is , er te weinig kalk in het water zit, kan het water fel gaan schuimen. Een calcium verhoger gebruiken om kalk goed te krijgen, ideaal = 150-200ppm. Als er te veel kalk in het water zit, krijg je kalkaanslag op je kuip en dergelijke. De calciumwaarde kan enkel omlaag gebracht worden door 25% van het water te vervangen door ZACHT water of met een product.

Filtratietijden - duur instellen. Deze moet bij een IDEALe SPA Plug & Play minimum 2u / 24u zijn of als uw jacuzzi geen apart circulatiesysteem heeft. Bij de IDEALe SPAS DeLuXe & STAR stelt u minimum 6 a 8u / 24u in bij een gebruik van 2x a 3x / week. Gebruikt u de spa meer, dan best de filtratietijd verlengen naar 12u / 24u. Mocht bij correct gebruik de waterkwaliteit toch achteruit gaan, dan verlengt u best de filtratietijden. Want hoe langer de filtratie duur is, hoe langer de waterkwaliteit goed blijft. 

Geraamde gemiddelde kosten voor onderhoud
en gebruik van uw jacuzzi

Elk apparaat of toestel gebruikt energie, zo ook het gebruik van een massagebad.
Buiten het water (+- €22/jaar) , de onderhoudsproducten (+- €175/jaar) en de filters (+-70 a €150/jaar ), zijn er de energiekosten.
De bekende respons van € 1 a €1,5 / dag circuleert al jaren in de Wellness branche, ondanks de stijging van de energieprijzen.
Even weergeven wat een invloed heeft op het energieverbruik :
- Hoe groot is de spa en de waterinhoud?
-Waar staat de spa, afgeschermd of niet, in welke regio staat hij, wat zijn de klimatologische omstandigheden?
-Hoe dikwijls wordt de jacuzzi gebruikt? Hoe lang wordt hij dan gebruikt?
-Wat is het verwarmingssysteem en circulatiesysteem?
-Hoeveel pompen zitten er in de jacuzzi en wat is hun vermogen?
-Ongeacht de bovengenoemde beïnvloedende factoren: Van groot belang is de Isolatie, een goede isolatie zorgt voor een enorme energiebesparing. Een met HDD Foam geïsoleerde kuip behoudt veel langer de warmte. Speciale isolatie met alu folies langs de binnenkant van de ombouw reflecteren warmte terug naar de jacuzzileidingen en de koude naar buiten.
Ideaal is als de bodem, de kuip en ombouw zijn geïsoleerd.

Waar de jacuzzi plaatsen? Hoe wordt hij geplaatst?

S' avonds heerlijk genieten in uw eigen spa al kijkend naar de sterrenhemel of je leuk gezelschap. Of denk eens dat u ontspannen ligt in uw warme spawater tijdens een koude winternacht en je stress verdwijnt als sneeuw voor de zon. Dat kan realiteit worden, met een jacuzzi van IDEALe SPA's. Wij hebben alles in huis op het gebied van spa’s en zwemspas en 10-tallen jaren ervaring.

Wij spannen ons graag in voor uw ontspanning! Graag plaatsen wij ook één van onze IDEALe SPAS bij uw thuis. Wij zorgen voor alles, niet alleen de verkoop, maar ook de plaatsing, eventuele hijskraan, de naservice, versturen van onderhoudsproducten,.....
Ook verzorgen wij eventueel het aanleggen van de stroomvoorzieningen, de ondergrond of graafwerken. Een Jacuzzi of zwemspa plaatsen kan eigenlijk in iedere tuin. We hebben een zeer ruim aanbod in modellen met verschillende afmetingen.

Over de inrit, een grasveld, een wandelpad of bewandelbare zand is het transport met onze speciale jacuzzi aanhangwagen met kantelkar mogelijk. We hebben een doorgang nodig van +-100cm breedte en +-250cm hoogte OF een breedte van +- 250cm met een hoogte van 160cm , afhankelijk van het IDEALe Spa model. Een spabad kan binnen of buiten geplaatst worden. Wanneer uw bubbelbad op een dakterras wordt geplaatst of over je huis moet hijsen, voorzien wij graag onze speciale kraanwagen. Bij twijfels brengen wij u na aankoop van uw Jacuzzi graag een bezoek ter controle van de doorgang en afmetingen en bespreken we met u de IDEALe plaats! 

De plaatsbepaling voor mijn spa? Waarmee rekening houden , wat zijn de voorzieningen?

Binnen, buiten, terras, dakterras of waar dan ook - verken de mogelijkheden in uw omgeving, want de plaatsbepaling is van enorm belang:
Let op het zicht als u zich op de plaats van uw toekomstige IDEALe SPA of zwemspa bevindt , U wil zeker niet tegen een muur aankijken. Besteed aandacht aan uw privacy - de buurman kan (zou moeten) weten dat u in een IDEALe SPA zit, maar hij hoeft dit niet visueel waar te nemen. In de winter bent u extra dankbaar dat uw spa zich kort bij uw huis bevindt en u niet 200 meter dient te wandelen. Bomen of plantenschermen in de buurt is geweldig - afgezien van het feit dat het constant onderhoud nodig heeft of de bladeren of bloesems vallen op je afdekhoes of belemmeren het zonlicht / zicht naar de sterrenhemel. Hou ook rekening met de nodige ruimte voor uw jacuzzi afdekkap, het liftsysteem en het opstaptrapje. Bent u benieuwd naar een IDEALe Spa of heeft u twijfels of een Jacuzzi / zwemspa ook bij u geplaatst kan worden? Graag helpen wij u . (via deze link)

De ondergrond waarop een buitenwhirlpool of zwemtrainer staat, moet verhard en waterpas zijn. Klinkers, stoepdallen , stabilisé van minimum 15cm dik , versterkt beton 10cm of slijtvast hout zijn een ideale ondergrond. Een gevuld spabad kan 1 ton tot 2 ton of meer wegen (afhankelijk van model, zwemspas al vlug 8 tot 14 ton !) U kan uw jacuzzi ook inbouwen, maar dan moet u rekening houden met een toezichtluik van minimum 60cm aan de bediening, volledig rondom de spa een 50tal cm vrij hebben en ervoor zorgen dat mogelijk regenwater vrij makkelijk afgevoerd wordt, zodat uw spa niet onder water komt te staan!

Welke elektrische voorzieningen zijn nodig?
Best voorziet u een stroomkabel met een extra lengte van 3m aan de linkerzijde van de ombouw van de bediening. Die stroomkabel is steeds aangesloten op een aparte zekering en op het gevoelige circuit. (gevoelige aardbeveiliger) Ons advies is om een extra schakeling of automaat te voorzien aan de spa of in de spa zelf, wat handig is bij onderhoud of het verversen van water.

-IDEALe SPAS Plug & Play serie : Het is Plug & Play, dus alle functie's kunnen tegelijkertijd werken bij aansluiting op een standaard stopcontact. Wij adviseren wel een kabel XVB 3G2,5mm2 op een aparte zekering of dat het stopcontact op een kring zit met weinig verbruikers en aangesloten is op een zekering 2P16A of 2P20A.
Als u de voorzieningen heeft zoals bij IDEALe SPAS DeLuXe en STAR serie, is natuurlijk ook goed.

-IDEALe SPAS DeLuXe en STAR serie, Prestige Serie, Diamant Serie: Heeft u 220v of 230v, dan draait de spa meestal op 2 fasen met nul of 3 fasen met nul. Wij adviseren om 2x een aparte kabel 3G2,5 ( 2x 2,5 + 2,5 nul, fase, aarding) op een aparte zekering 2P20A te voorzien. Dan draait de spa op 2 aparte circuits, of een kabel XVB 3G6mm2 die op een aparte zekering 2P32A. Op 3 circuits de spa laten werken is mogelijk bij 380V met NUL, dan wordt een kabel XVB 5G2,5mm2 ( 4x 2,5 + 2,5 nul, 3x fase, aarding) die op een aparte zekering 4P16A of 4P20A bij NUL+3FASE, dus 380V+N. Is dat niet mogelijk, dan kunnen we mits een kleine meerprijs er ook voor zorgen dat uw IDEALe SPAS ook werkt op een standaard stopcontact.

-IDEALe SPAS Zwemspas serie: De meeste zwemspa's zullen niet op een stopcontact werken en graag één of meerdere kabels rechtstreeks vanuit de zekeringenkast naar de zwemspa voorzien. Heeft u 220v of 230v, dan draait de zwemspa meestal op 2 fasen met nul of 3 fasen met nul. Wij adviseren om 2x een aparte kabel 3G2,5 ( 2x 2,5 + 2,5 nul, fase, aarding) op een aparte zekering 2P20A te voorzien. Dan draait de zwemspa op 2 aparte circuits. Op 3 circuits de zwemspa laten werken is mogelijk bij 380V met NUL, dan wordt een kabel XVB 5G2,5mm2 ( 4x 2,5 + 2,5 nul, 3x fase, aarding) die op een aparte zekering 4P20A . Sommige zwemspa modellen hebben minimum 2 aparte kabels met groep nodig of een nog dikkere sectie van kabel. Afhankelijk van het model voor de Spa een groep en voor het Zwemgedeelte een groep.

Welke elektrische voorzieningen zijn nodig?
Er dient een stroomvoeding aanwezig te zijn, ook wij kunnen voor die stroomleiding zorgen in regie! Afhankelijk van de uitvoering hebt u een 16a , 20a ,25a of 32a zekering nodig, alhoewel ieder model ook op 16A ( stopcontact ) werkt, maar dan kan je niet alle mogelijkheden tegelijkertijd gebruiken! Zo wordt bv. de verwarming niet ingeschakeld als je de spa gebruikt en er te weinig stroom aanwezig is.
Onze spabaden kunnen op 220v , 2x 220v , 3x 220v of 380v met N (drijfkracht+nul) aangesloten worden. De stroomkring moet steeds aangesloten zijn op een gevoelige aardwachter. Best voorziet u een stroomkabel XVB 5G2,5mm die tot 3m langer is en uitkomt vlak onder de linker- of rechterhoek aan de kant van de bediening, dan is het in elke situatie goed. (De stroomvoeding moet binnen kort bereik van de spa uitgeschakeld kunnen worden volgens het AREI, wij geven u bij aankoop van uw spa advies over de voorzieningen.).

Heeft u nog vragen of twijfels, IDEALe SPAS is er voor U !

IDEALe SPAS uw wellness specialist!

Velen die een groot zwembad hebben, maken de bemerking dat ze het gebruiken om af te koelen of aan de boord te hangen.
De sportievelingen trekken soms baantjes in hun zwembad , maar klagen dan over het beperkte gebruik tijdens de zomer.
Het grote voordeel is dat u dat ook in uw Jacuzzi of zwemspa kunt doen, maar dan het hele jaar door aan een zacht prijsje.

Zou u graag de betaalbare spa of Jacuzzi van uw dromen aankopen bij een wellness specialist ? Op onze website vindt u vele modellen en
mogelijkheden terug en graag verwelkomen wij u met onze adviezen in onze IDEALe Spas Wellness showroom.
Maak vrijblijvend een afspraak en wordt ook 1 van de vele gelukkige IDEALe Spas genieters.

Wij krijgen vaak vele positieve verhalen over onze IDEALe Spas en zwem spas en onze goede service.

Showroom Service Center | Grote baan 570/1 | 3530 Houthalen-Helchteren | spas@ideale-spas.be
+32 475 76 68 49 | Bezoek of afhaling steeds op afspraak